Pestszentimre legértékesebb telkének eladása az imrei önkormányzat kikerülésével

Az önkormányzat terveiben kiemelt célként szerepelt a katolikus templommal szemben lévő Ady utca sarki telek lebontás utáni beépítése. A földszintre nagyobb szolgáltató részleget terveztek, emeletére pedig korszerű ügyfélszolgálati-, illetve okmányirodát liftes megközelítéssel.
Az önkormányzat az eredetileg három telekből kettőt csinált, hogy fele fele arányban osztozhasson a két épület.
Most az Ady utca felé eső telekrészt eladták. Nem tudjuk miért volt sürgős a művelet, csak nem a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat vészesen közeledő megalakulási dátuma volt a gyorsaság oka? Ennek a testületnek a beleszólása zavarhatta volna a sima eladást.
Az imrei lakosok joggal teszik fel a kérdést, hogy mit fognak felépíteni az eladott telken. Most majd járdáig kiépített, több szintes épülettömb akadályozhatja azt a szellős, kiszélesített utcaképet, amit a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat, illetve a Széky Társaság elvárt volna Pestszentimre központjának kialakításakor.

Ha már így történt, akkor az új tulajdonost kötelezni kell arra, hogy haladéktalanul hozza rendbe a telkét, amely rontja a városképet. Sajnos nincs egyedül ezzel.

Tags: