Újra csatornaépítések Imrén

Hosszabb szünet után folytatódott az imrei utcák csatornázása. A munkák azért maradtak el, mert a kerületi lebonyolításból a fővárosi hatáskörbe került át a kérdés. Reméljük, hogy a fővárosi terveztetésben, elkészíttetésben még szebb, jobb, minőségibb utakat adnak át az imrei lakosságnak. Remélhetőleg a csatornafedelek azonos szintbe kerülnek az aszfaltburkolattal, nem „horpadnak” be az úttestek, s nem keskenyebb lesz a kocsiút, hanem szélesebb, mint a csatorna előtti állapotban. Abban is bízunk, hogy a főváros nem tűri el az utcák közepén húzódó új aszfaltcsíkot, hanem a teljes útkoronát „telibe” aszfaltoztatja – kiküszöbölve egy állandó hibaforrást. (Sajnos gyakorlati tapasztalatokat még nem tudtunk gyűjteni, mert még nem aszfaltoztak).
Bízunk abban is, hogy felgyorsul az ütemterv és a beígért 2010-re valóban Pestszentimre teljes területe csatornázott lesz az összes kerületi és fővárosi utcával együtt.

  Azt már múlt számunkban is megírtuk, hogy elvárja a pestszentimrei lakosság a Nagykőrösi út Hunyadi János utca és Gyál határa közötti szakaszának csatornázását, illetve a teljes útpálya korszerűsítését, felújítását.

Tags: