Év végi leltár - visszatekintés 2007-re

- Több alkalommal kezdeményezte a Széky Társaság az elővárosi vasút hálózatának fejlesztését. A vonatok sűrítése, minőségi javítása, számos busz megszüntetését eredményezné. A 15-20 perces vonatúttal a Nyugati pályaudvarra – Budapest belvárosába juthatnánk.
- A pestszentimrei városközpont kialakításáért, illetve megszépítéséért is számtalan alkalommal írtunk cikket. A polgármesternél kezdeményeztük a Nemes utca városközponttá nyilvánítását – hasonlóan a lőrinci rendelkezéshez – sajnos eddig válaszra sem méltatták levelünket. Az imrei városközpontot nem emeletes házsorok építésével képzeljük el, hanem mindenáron a kertvárosi jelleg megőrzésével.
- Kértük, hogy újítsák fel a zebrákat, vizsgálják felül az út melletti fákat, kapjon az ottani járda díszburkolatot. Legyen díszkivilágítás a katolikus templomon, az emeletes gyógyszertár épületén és az új szakorvosi rendelőn. Ez a díszkivilágítás elvonná a figyelmet a központ romosnak tekinthető házairól.
- Csányiné Péli Zsuzsanna olvasónk levelével is szóltunk a virágos Pestszentimre megvalósítása érdekében.
- Szerettük volna elérni, hogy ne zárják be a Rákóczi utcai bölcsődét, mert ellátatlan lesz Újpéteri telep lakossága.
- Felemeltük szavunkat az Ady és Kastélydombi iskolák összevonásának ellenében, nincs gyakorlati haszna.
- A buszközlekedésünk átalakítását sem tudtuk értékelni. Az a legszomorúbb, hogy a lakossági fórumon elhangzott ésszerű javaslatok egyikét sem vette figyelembe a BKV, s erre az imrei lakosság számára több ponton hátrányos tömegközlekedési változtatásra rábólintott a kerületi vezetés.
- A nehéz-tehergépkocsik Nagykőrösi útra (és a településre) történő beengedése ellen tiltakoztunk, mivel szinte párhuzamosan fut az M5-ös nem fizetős autópálya.
- Évek óta nem sikerül elérni, hogy az Imrére tartó utak mentén írják ki a „Pestszentimre” feliratot.
- Kértük a kerületi vezetést, hogy az „Üdvözöljük Pestszentlőrinc Pestszentimrén” felirat helyett az „Üdvözöljük a XVIII. kerületben Pestszentimrén” feliratú táblát tegyék ki, mert így végre tudná a szegény autós, hogy hol jár. A XVII. kerületben ilyen táblákkal lehet találkozni
- A Nagykőrösi út felújítása előtt cikkben ajánlottuk fel segítségünket az út átalakítása, járhatóbbá tétele érdekében.
- Felemeltük a szavunkat a Pestszentimre Postahivatal szombati bezárása ellen.
- Sok fórumon kértük a szelektív hulladékgyűjtő konténerek a központból 150 méterrel hátrébb helyezését.
- TV-riportban is tiltakoztunk a Szélső utca Dózsa György út és Gyál határa közti szakaszának elépítése ellen. Az egyik alpolgármester cinikus elutasítása ellenére épp a lakópark fosztja meg saját magát a megközelítése lehetőségétől. Egyéb iránt a főváros rendeletben fogadta el ennek a szakasznak az UTCA jellegét.

A Tisztelt Olvasó láthatja nap, mint nap a fentiek megvalósulását, pontosabban megvalósulatlanságát, pedig milyen jó lett volna beszámolni az imrei ügyek, problémák megnyugtató elintézéséről, arról, hogy ezek a Pestszentimre jobbítására, szebbé tételére irányuló javaslatok az Önkormányzat egyetértésével és tevékeny hozzájárulásával találkoztak, megvalósultak.

Tags: